Grundejerforeningen for Jyderup Lyng








  Arkiv


Afmærkning af vejskel ved vore veje.


I forbindelse med beskæring af beplantning langs vore veje har det i en del tilfælde været vanskeligt at afgøre, hvad der er grundejerforeningens ansvar, og hvad der er den enkelte grundejers ansvar.


Bestyrelsen har i den forbindelse anmodet landinspektør Kia Nielsen, Nykøbing Sj. om at foretage en opmåling af vejskel på vejene, og i første omgang Vej 8 og Vej 9. På nuværende tidspunkt (28. marts 2015) er der foretaget en delvis opmåling af disse veje, og opmålingerne er markeret med træpæle med en rød top. Opmålingen langs Vej 8 og Vej 9 forventes afsluttet i den kommende tid.


Bestyrelsen vil redegøre nærmere for det videre arbejde med opmåling og den efterfølgende beskæring af beplantning langs vore veje ved generalforsamlingen den 12. juli 2015. Spørgsmål i forbindelse med ovenstående kan rettes til Henning Lektonen på tlf. 2145 9029 eller mail lektonen@mail.dk.

Hærværk på strandengen.

Søndag d. 4-1-2015 kunne vi konstatere at en eller flere har øvet hærværk på en del store fyrretræer på strandengen. Det drejer sig om fyrretræerne der stod på strækningen fra midt mellem vej 8 og vej 9, og næsten over til vej 10. Fyrretræerne er fældet og smidt i den nærmeste lavning i strandengen.

Dette er selvfølgelig en handling som vi i bestyrelsen ikke kan acceptere. Vi har en plejeplan som vi fra bestyrelsens side hvert år prøver at følge med de tiltag vi gør omkring arbejdsdagen på strandengen. Med hensyn til fyrretræerne sikrer vi os, at der sker en løbende udtynding, så området ikke får for mange træer, men samtidig sørger vi for at nogle træer bliver stående, så der er en vis variation i bevoksningen.


Handlingsplanen kan læses i sin helhed under afsnittet strandengen, og skulle der være grundejere der har ønsker til strandengen skal dette tages op på generalforsamlingen, eller ved henvendelse til et af bestyrelsesmedlemmerne.

Hvis nogen har oplysninger der kan hjælpe os med at finde synderen/erne hører vi gerne dette, så vi igen kan få fælles fodslag med vedligeholdelse af strandengen. Hærværket er udført her i starten af det nye år.

Odsherreds  natur under lup.


Mette Rasmussen, nu Mette Coulthard Flintholm, har i forbindelse med sit kanditatspeciale udarbejdet en rapport som dækker 13 naturlokaliteter i Sejerøbugten.  I rapporten ser hun bl.a. på specielle sommerfugles sammenhæng med naturtilstanden. Vores strandeng klarer sig særdeles godt som den lokalitet der har flest forskellige sommerfuglearter i alt 19 stk. Når det gælder plantearter er vi også den lokalitet der har flest forskellige arter i alt 83 stk. Med hensyn til negative arter er vi tredje bedst med kun 4 negative arter: Hybenroser, gyvler, Gederams og Drophavre. Ud fra denne rapport kan man konkludere at man sagtens kan få et fantastisk areal med et rigt naturindhold med den plejemetode vi anvender.

Efter endt studie er  Mette blevet ansat i Odsherred Kommunes Naturteam.

Bænke på vores strandeng.


Odsherreds Kommune har foranlediget at bænke som er opstillet i de fredede områder fra Gudmindrup til Høve Strand er blevet kortlagt og nummereret. Baggrunden er, at Odsherred kommune ønsker at få lovliggjort de bænke, der er opstillet i det fredede område.

Lovliggørelsen skal formelt ske via Fredningsnævnet og Naturstyrelsen som kommunen også har sendt ansøgning til. Ud for Jyderup Lyngs område står tre bænke, nr. 39, 40 og 41. Det fremgår af indstillingerne, at alle tre bænke bevares. I et fremadrettet perspektiv vil kommunen herefter forvente, at det er vores grundejerforening, som tager sig af bænkenes vedligeholdelse, og at foreningen i øvrigt følger de principper, som kommunen vil anlægge i administrationen af bænke i det fredede område.

De tre bænke der tales om, er de tre bænke som står på ydersiden af den fugtige del af strandengen. Bestyrelsen har givet sit samtykke til ovenstående.

Stormen Bodil 5-6 december 2013.


Her på Jyderup Lyng gik vi jo heller ikke ram forbi da stormen Bodil gik hen over landet.

Der væltede en del træer og det efterfølgende højvande havde også sin indvirkning på stranden.

Vandstanden steg på vores strandeng og vandet stod tæt op til vores bænke for enden af vejene.

Vandet stod ca. 1,8 meter over daglig vande i Sejerøbugten, hvilket betød at vandet også steg i indsøerne længere oppe ad stranden og kom på den måde ad bagvejen ned til vores strandeng. Der skyllede dog også vand indover klitterne ude ved Vig Strandkoloni.


Nede på selve strandbredden var vandet oppe i klitterne på de første 10-12 meter og der blev efterladt meget tang på stranden.

Det bliver lidt spændende at se hvor meget havet selv tager inden vi skal til at nyde stranden igen.

Der er faldet en del træer på vores grunde, men tilsyneladende ikke sket skader på vores huse.

Nogle træer står meget skævt og hælder faretruende ud over vejene, så det vil være en god gerning at få disse træer ned, samt ryddet de træer der ligger i vejsiderne.

Der skal derfor lyde en bøn fra bestyrelsen om at få klaret denne opgave inden vi når foråret.

På denne side finder du indlæg som tidligere har stået på forsiden.

Der er følgende indlæg:

-Afmærkning af vejskel ved vore veje.

-Hærværk på strandengen.

-Odsherreds natur under lup.

-Bænke på stranden.

-Stormen Bodil 5-6 december.



Denne side er opdateret d. 29-03-2016.

Webmaster: Flemming Sklander